احلى صحبة عربية



 
الرئيسيةالبوابة*اليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
عاشقة الجنة
 
نور الصباح
 
نونا
 
طالبة الجنان
 
princess_55
 
حمامة السلام
 
منمن
 
رمش الغلى
 
تعبت من همى
 
بنت نسيبة
 
المواضيع الأخيرة
»  يا اعضا ء الجد د ارجوا منكم مرا سلتي
الخميس 31 يناير - 23:19 من طرف حبيبــــــــــــــــــته

» ثمان أعجبتني حتي أبكتني !!!!!!!!!
الإثنين 19 نوفمبر - 3:31 من طرف omgoudgoud

» عالج نفسك بالعسل
الإثنين 19 نوفمبر - 3:27 من طرف omgoudgoud

» من هو أول شخص لفت أنتباهك في المنتدى
الإثنين 19 نوفمبر - 3:21 من طرف omgoudgoud

» المعجزة الربانية علاج اكثر من 24 مرض بالماء
الأحد 18 نوفمبر - 22:24 من طرف omgoudgoud

» بيجامات شتوية
الأحد 18 نوفمبر - 22:22 من طرف omgoudgoud

» الرمان وفوائدة
الأحد 18 نوفمبر - 22:17 من طرف omgoudgoud

» خلطه عن تفتيح البشره
الأحد 18 نوفمبر - 21:41 من طرف omgoudgoud

» عبارت ترحيب بالعضوات الجدد
الأحد 18 نوفمبر - 21:10 من طرف omgoudgoud

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر

شاطر | 
 

 طريقة عمل القراقيش المصرية وبالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
منمن
المشرفة العامة
avatar

عدد المساهمات : 100
تاريخ التسجيل : 11/01/2010
الجنسية : احلى صحبة

مُساهمةموضوع: طريقة عمل القراقيش المصرية وبالصور   الثلاثاء 19 يناير - 17:39

طريقة عمل القراقيش المصريه خطوه خطوه بالشرح والصور التفصيليه





اولا المقادير
كيلو دقيق ولو بالكوب يبقى 5 اكواب دقيق
كوب لبن دافىء
ملعقه طعام ممسوحه خميره
ربع كيلو سمن او زبده

ربع كوب ماء
ملعقه صغيره ملح
سمسم وحبه البركه



يسخن السمن و تترك علي النار الي ان تغلي يجب ان يسخن ويغلى ولكن بدون ان يحترق بنسميه مقدوح
نعمل حفره فى الدقيق ونضع الملح والسمسم وحبه البركه وممكن تستعملى شمر وينس



وننضيف السمن الساخن





نقلب الخليط ولكن بملعقه خشبيه لانه حيكون ساخن طبعا










وبعد مايبرد نبس الدقيق يعنى ندعكه بالكفين جيد وبعدين نضيف اللبن ويكون مذاب فيه الخميره ولو العجينه محتاجه تانى نضيف ربع كوب الماء الدافىء ونعجن حتى تكون بهذا الشكل





نترك العجينه ترتاح عشر دقايق وبعدين نأخذ قطعه قطعه ونفردها على سطح مستوى





ونفردها جيدا ونقطعها مستطيلات بالطول
وممكن نحشيها تمر (عجوه هكذا





وده شكل العجوه بداخلها
ونبدأ برصها فى صينيه الفرن المبطنه بورق الزبده بدون دهانها ابدا ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ساعتين







بعد ما تخمر ندخلها الفرن ونضعها فى الرف المتوسط على حراره 180 حوالى ربع ساعه وبعدين نفتح عليها الشوايه من فوق حوالى دقيقه واحده حتى تحمر
نرصها فى صينيه وده شكلها شوفوا لونها من تحت مثل فوق بالظبط
وتقدم مع احلى فنجان شاى






والف هنا وشفا يارب تعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عاشقة الجنة
_
_
avatar

عدد المساهمات : 1305
تاريخ التسجيل : 18/01/2010
الجنسية : مصرية

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل القراقيش المصرية وبالصور   السبت 1 مايو - 18:26


_________________




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر



مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل القراقيش المصرية وبالصور   الأربعاء 28 يوليو - 15:58

سلمت الايادي ياعسل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل القراقيش المصرية وبالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
احلى صحبة عربية :: منتديات الطبخ :: قسم المعجنات و السندويشات-
انتقل الى: